Poslovil se je Rajko Likar

Dragi prijatelj,

Pil sem, kar nekaj sem spil in zdaj pišem. Mislil sem, da tako bolečina izgine pa ne gre. Ti se mi seveda tam nekje na drugi strani mavrice smejiš. Dobro si nas. Kot vedno…

Dovoli mi, da povem prijateljem kako zelo me boli. Ni trajalo dolgo. Še pred mesecem sva sedela na prvem pomladanskem soncu in ob rujni kapljici premlevala tvojo skrb vzbujajočo diagnozo. Še pred desetimi dnevi si za praznik obesil zastavo. Še pred dvemi dnevi si le nemo odzdravil. Včeraj si počakal, da se je zbrala vsa družina. Danes si odšel. Kot vedno si vse načrtoval prijatelj moj.

Rak se imenuje ta stvor, ki je bil močnejši od tebe. Toda ali je sploh kaj močnejše od tebe?

Dragi prijatelji,

Rajko ni dopustil, da bi odšel drugače kot dostojanstveno, tisti ozek krog, ki je vedel za njegovo hudo bolezen v zadnjih tednih ni smel črhniti besede. Takšna je bila njegova volja. Kljub temu nismo stali križem rok. Pet rotarijskih prijateljev se je trudilo, pomagati. Prijatelju smo v imenu kluba zagotovili, kupili bolniško posteljo, da bi v domači oskrbi lažje preživel težke trenutke,  upali smo mesece, izkazalo se je dni. To smo storili v imenu vseh nas. Vseh Vas.

Težko še kaj povem. Rajko Vas je imel rad, Rajko je bil Rotary in zdaj pa res ne bo več nič tako kot je bilo.

Pomnite kaj vam je povedal na enemu izmed zadnjih srečanj, kateremu se je pridružil. »Takšnih prijateljev, kot jih dobiš v rotariju ne dobiš nikjer.«

Odšel je Rajko Likar. Naš Rajko Likar, moj Rajko.

Žalna seja bo v sredo ob 20 ih, žal še vedno preko video povezave. Nadenite si suknjiče in ne pozabite rotarijske značke, kajti nekje visoko nad vami Vas gleda in se jezi na Vas če je nimate.

Zbogom naš prijatelj, Do snidenja moj prijatelj

Samo

11 maja, 2020